Pieter Brueghel de Jonge (Brussel, 1564 of 1565 - Antwerpen, 1638) olieverf op koper

Taxatie glas en aardewerk

In De Kunstkliniek Veer en Veer aan het Cuypersplein vindt op zaterdag 24 maart een taxatiemiddag plaats van glas en aardewerk. Bent u benieuwd waar uw bijzondere glazen vaas is gemaakt? Of wilt u weten hoe oud uw aardewerken servies is? U kunt deze voorwerpen meenemen naar de taxatiemiddag in de kunstkliniek.

De meegebrachte voorwerpen zullen worden beoordeeld door twee deskundigen op het gebied van toegepaste kunst: Aerjan Boots en Leendert de Jonge uit Hilversum. Zij zullen niet alleen iets vertellen over de herkomst en de ouderdom van de meegebrachte voorwerpen, maar zullen ook een indicatie van de waarde aangeven. Wat u zoal kunt meenemen: aardewerk servies, sieraardewerk, Delftsblauw, plateel, glas, kristal…

De taxatiemiddag vindt plaats in De Kunstkliniek, Dr. P.J.H. Cuypersplein 4 in Hilversum, op zaterdag 24 maart, van 14.00 uur tot 17.00 uur. Gedurende deze tijd is er vrije inloop. De toegang is vrij.

Lezing over Plateelbakkerij Schoonhoven

In De Kunstkliniek Veer en Veer aan het Cuypersplein vindt op zaterdag 10 november een lezing plaats over de Plateelbakkerij Schoonhoven. Deze fabriek is opgericht in 1920 en is beroemd geworden door zijn bijzondere sieraardewerk in de stijl van de art nouveau.

Leendert de Jonge, schrijver van het boek over de Plateelbakkerij Schoonhoven, zal aan de hand van platelen vazen en wandborden uitleg geven over de art nouveau decors, de wijze van beschilderen en de geschiedenis van de fabriek. In het bijzonder wordt aandacht besteed aan Frans van Katwijk, die decennia lang artistiek leider was van de fabriek.

U wordt in de gelegenheid gesteld om platelen voorwerpen naar deze bijeenkomst mee te nemen. De heer De Jonge zal over de meegebrachte voorwerpen graag enige uitleg geven en de waarde hiervan vermelden.

Op deze middag zijn ook de boeken van Leendert de Jonge verkrijgbaar, zowel het boek over de Plateelbakkerij Schoonhoven als de biografie over Frans van Katwijk.

De lezing vindt plaats in De Kunstkliniek, Dr. P.J.H. Cuypersplein 4 in Hilversum, op zaterdag 10 november, aanvang 14.00uur. De toegang is € 5,00 inclusief consumptie.